La REcyclerie te învață să fii mai responsabil

IMG_2642Weekend-ul trecut, am dat peste un articol despre locuri cu terase faine de vizitat la Paris pe timp de vară. Din paragraf în paragraf, am ajuns să citesc despre un spațiu cultural inedit, încă necunoscut de ochii mei, La REcyclerie. Iar ieri am fost să văd ce-o fi de capul lui. Și voi, ca și mine probabil, o să vă întrebați în ce anume constă neobișnuința locului. Stați calmi, urmează să vă povestesc.

La REcyclerie a fost creat pe locul unei foste gări, Gara Ornano, trenurile căreia deserveau centura mică a Parisului începând cu 1869. După ani lungi, în care a servit drept adăpost celor fără acoperiș și a ajuns într-o stare deplorabilă, o mîină de oameni implicați în alte proiecte culturale pariziene au hotărât să creeze La REcyclerie, un loc cultural cu o serie de funcții: restaurant, bar, cafenea, magazin de fructe și legume, spațiu pentru ateliere pe subiecte culturale și ecologico-sociale și, în curând, o fermă urbană.

Scopul locului, ca și al atelierelor de aici, este să-l învețe pe om să consume responsabil, să-l îndrume să recicleze și să reutilizeze obiectele vechi. (Câteva dintre subiectele de workshop: Cum să faci cosmetică 100% handmade, Street art pe mobilă veche, Cum să fabrici o căsuță pentru păsări). De aceea, și decorul de La REcyclerie a fost creat numai din vegetație și obiecte reutilizate.

V-am zis mai sus că au și un restaurant, dar nu cred că v-am dat pe spate cu aceasta, doar nu de restaurante ducem lipsă la Paris :). Caracterul său inedit constă în faptul că vi se propune să descoperiți bucătării din cele patru colțuri ale lumii. În fiecare săptămână, se onorează bucătăria unui popor. Dar să nu vă așteptați la o gastronomie sofisticată, obiectivul lor este promovarea conceptului de „street food” și, mai ales, a ritualului de a împărți mâncarea între prieteni.

Ne-a plăcut enorm de mult locul. Am sorbit cu plăcere un pahar în fața celor două platforme de cale ferată, alături de bobo parizieni (termen francez cu semnificația „burghez boem”). Am avut parte și de un iarmaroc de vechituri, organizat, cu siguranță, în fiecare duminică. Parcă am plecat de acolo cu un aer de bunătate, de optimism, de soare în suflet.

Vă recomand locația, merită s-o vizitați chiar dacă nu locuiți în zonă și aveți de parcurs kilometri.

La Recyclerie
83 boulevard Ornano
75018 Paris
Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Plimbări, Restaurante și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s