Cină veselă cu pensionari, camionari, străini

20140802_231702Aseară, am fost să mâncăm la un restaurant despre care citisem doar vorbe bune, Les Routiers (Camionarii) îi zice și e un restaurant cu vreo 45 de ani de experiență. Doldora mai mereu de oameni și mâncare, am încercat acum ceva timp să mâncăm aici, dar treaba nu merge fără rezervare. Curiozitatea era și mai mare cu numele de „camionagiu” pe care îl avea și faptul că era unul dintre singurele restaurante franceze din cartier. Cred că v-am  mai povestit că stau într-un cartier cosmopolit, în care s-au întâlnit culturi din diverse colțuri ale lumii și e aproape utopic să găsești un restaurant 100% francez, chiar dacă suntem la Paris.

Les Routiers ne-a adus o experiență foarte plăcută, în primul rând pentru că iscusința culinară a șefului de la bucătărie ne-a dat pe spate. Așa pot rezuma: am mâncat muuuult, buuun și nu foarte scump, am socializat cu o masă italiano-spaniolă, iar la sfârșit chiar și cu un camionar. Nenea camionarul ne-a povestit, sorbindu-și cel de-al doilea pahar de coniac, că a ajuns aici din întâmplare, descoperind pe Internet restaurantul. Ne-a mărturisit că ezită dacă să doarmă în camion sau la o duduie de i-a lăsat numărul de telefon. 🙂 Mi-a plăcut că masa de oameni prezentă acolo nu aparținea unui anumit grup socio-profesional sau unei categorii de vârstă: puteai să vezi pensionari și tineri necăsătoriți, camionari și oameni din publicitate, francezi și multe alte naționalități.

Vi-l recomand dacă sunteți prin zonă. Să gustați neapărat în antreu „Oeufs cocotte au four, aux crevettes, crabe ou saumon fumé”, (ouă la cuptor cu somon, creveți sau crabi), sunt pur și simplu delicioase. Iar la felul principal-orice tip de carne cu un sos de ciuperci (au mai multe tipuri de ciuperci).

Restaurantul este recomandat și de ghiduri turistice precum Le Routard sau Table Gourmande din anul 2006.

Restaurant Les Routiers
50 Bis rue Marx Dormoy
75018 Paris

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Restaurante și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s