Food/Water/Life și pașaport de Antarctica

20140719_170621Odată cu vara vin căldurile și, automat, mi-e cald și lene să scriu. Vă spun acestea ca să nu credeți că nu mai fac nimic interesant la Paris, ci, pur și simplu, mi-e lene să scriu :).

Dar hai să vă povestesc despre o expoziție de acum o săptămână, o expo mică și interesantă. Despre Food/Water/Life este vorba, amplasată în Parcul La Villette și Pavilionul Paul-Delouvrier, situat tot în parc. Inițiatorii expoziției sunt cuplul Lucy + Jorge Orta, doi artiști preocupați de probleme ecologice și sociale,  cărora le-a venit ideea să își pună câteva întrebări de actualitate, de unde Food/Water/Life. Așa a rezultat combinația dintre artă și ecologie: Food, pentru că trebuie să ne punem niște întrebări legate de alimentarea sănătoasă și să recurgem la noi modalități de alimentare; Water, pentru că trebuie să ne gestionăm corect resursele de apă; Life, deoarece, pentru cei doi artiști, Antarctica este un subiect aparte, un loc aparte, în care cetățenii lumii se unesc pentru o cauză nobilă și dau dovadă de un angajament social față de planetă. Așa le-a venit ideea cu Antarctica World Passport, un pașaport ai căror deținători sunt cetățeni responsabili, preocupați de probleme de mediu. Antarctica World Passport este un proiect creat în 2008 pentru o expoziție de artă contemporană de la Milan.

Mi-am făcut și eu un Antarctica World Passport. De acum încolo, cum a zis un prieten de-al meu: „sunt cu ochiul pe tine la cum reciclezi și nu numai”.

Dacă vreți și voi un pașaport de Antarctica, vă invit să vă înregistrați aici sau să mergeți la expoziție, se poate vizita până pe 21 septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Expoziţii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Food/Water/Life și pașaport de Antarctica

  1. Reblogged this on thecommongreatergood and commented:
    Food/Water/Life and passport for Antarctica – interesting exhibition, and lovely writing by our friend Alina 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s