Chantilly sau cum să petreci o zi în sânul naturii

IMG_0710Acum vreo două weekend-uri, fiind singură la Paris, primesc un apel de la nişte prieteni. Evident, cum sunt mai rar în weekend cu mâina pe telefon, au trebuit sa imi lase un mesaj, pe care l-am ascultat cam târziu. Şi aşa m-am trezit cu o invitaţie la Castelul Chantilly, pe care era cat pe ce să o ratez. Noroc ca mi-am ascultat mesajul pe ultima sută de metri si i-am prins undeva la iesirea din Paris. Adevărul este că, de fiecare dată când am ocazia să plec în mini-escapade din acestea, mi-e cam greu să refuz.

Odată ajunşi la castel, ni se face poftă de îngheţată. De la numele orăşelul se trage pofta, Chantilly înseamnă frişcă în franceză. Deh, nu putea trece plimbarea fără o îngheţată cu frişcă.

Apoi, a urmat consultarea tarifelor de la intrare si ni s-au părut exagerate (14 euro castel+domeniu). Aşa că am hotărât să hoinărim doar pe-afară, prin domeniul castelului, să ne bucurăm de verdeaţă şi să ne lăsăm mângâiaţi de razele soarelui.

Şi a fost aşa frumos, ca de poveste. Sunt sigură că partea estetică a domeniului se datorează, în cea mai mare parte, culorilor multicolore, murmurului pârâiaşelor, cerului albastru, florilor mirositoare. O să vedeţi din poze despre ce anume vorbesc.

Să ştiţi că Chatilly este situat la vreo 50 de km de Paris, distanţa numai bună pentru parizienii dornici să schimbe aerul poluat de Paris, fără a pierde mult timp pe drum.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Plimbări și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s