O oră de vis cu efecte 3D şi dans contemporan

IMG_20140318_221155De ziua mea, am primit un cadou foarte frumos: un bilet la un spectacol inedit de dans contemporan „Mr&Mme Rêve” (Domnul şi Doamna Vis). Ce poate fi mai frumos decât să descoperi în cutia poştală, de obicei, plină de scrisori de ordin administrativ, o invitaţie la un spectacol inspirat din opera lui Eugen Ionescu, în giganticul cinema parizian Le Grand Rex, cu efecte 3D produse de Dassault Systemes şi sunet de Laurent Garnier? Îmi imaginam că putea să fie doar superb şi asta mă făcea să fiu nerăbdătoare, dar trebuia doar să îmi pun pofta-n cui :).

După mai mult de o lună de aşteptare, săptămâna aceasta, a venit şi ziua spectacolului. Emoţii şi doar emoţii. De la intrare, m-a surprins imensitatea cinematografului Rex, ca să aflu, mai târziu, că ar fi dotat cu cel mai mare ecran din Europa. Apoi, a urmat descoperirea sălii în care urma să vedem spectacolul. Deoarece am ajuns puţin mai devreme, am avut destul timp să admirăm imensa sală cu trei niveluri. Şi aici am făcut un „wow”, sala mi s-a părut ca un planetariu, căci are plafonul decorat cu stele, iar pe lateral sunt reproduse statui antice.

Apoi, a început spectacolul şi şi-au făcut apariţia dansatorii Julien Derouault şi Clairemarie Osta. Aceasta din urmă o înlocuia pe celebra dansatoare Marie-Claude Pietragalla, a cărei prezenţă a fost anulată din cauza unei fracturi la picior. Sincer să vă spun, chiar din primele clipe, am pătruns într-o lume ireală, într-o lume de vis, definită prin dans contemporan şi efecte 3D. Şi aşa a fost pe parcursul întregului spectacol, căci imaginarul şi lumea virtuală a tehnologiilor s-au asociat de minune. Imaginaţi-vă două personaje ireale dansând în cosmos şi în jurul cuvintelor, anotimpuri succedându-se, o coregrafie cu rinoceri, iar toate aceste mişcări desfăşurându-se pe banda sonoră realizată de DJ-ul francez Laurent Garnier, numai bună pentru combinaţia irealitate virtuală-dans contemporan. De altfel, spectacolul „Mr&Mme Rêve” a marcat şi un debut în ceea ce priveşte interferenţa ştiinţei, prin intermediul efectelor 3D, în universul culturii.

A  fost prima oară când am văzut în spectacol cu efecte 3D şi sigur o să mai încerc astfel de senzaţii de câte ori voi avea ocazia. Mulţumesc oamenilor care mi-au oferit această ocazie.

Spectacolul „Mr&Mme Rêve” poate fi văzut până pe 29 martie la Grand Rex, dar tare mi-e că biletele s-au vândut de mult timp.

Vă las să vedeţi filmuleţul de mai jos ca să vă faceţi o idee, cuvintele nu prea îşi au locul.

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Teatru și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s