Poliakoff ne-a lăsat forme şi culori inedite

IMG_0412De vreo două săptămâni, mi-am tot propus să merg la expoziţia „Visul formelor” de la Musée d’Art Moderne, dedicată pictorului Serge Poliakoff. Citisem prea multă critică pozitivă despre expoziţie, iar fericita zi a venit abia duminica trecută, când, trezindu-mă de dimineaţă cu un chef de hoinărit prin Paris, mi-am luat aparatul foto în spate (nu ştiu dacă v-am zis, dar, de puţin timp, sunt deţinătoarea unui nou aparat foto, aşa că fotografiez tot ce îmi pică în cale) şi m-am dus la „Poliakoff„. Spre mirarea mea, n-am stat la coadă cum se întâmplă în mod normal la expoziţiile pariziene. Şi era şi ultima zi. Oare ce minune o fi fost în ziua aceea ?Să zicem că a fost voia hazardului.

Poliakoff este un pictor abstract, născut în Rusia şi refugiat în Franţa pe vremea Revoluţiei Bolşevice. Pe mine m-a surprins prin formele şi culorile extraordinare pe care a reuşit să le obţină. De altfel, opera lui Poliakoff a atras personalităţi importante din lumea modei, a cinema-ului, printre aceştia se numără şi Yves Saint Laurent, designerul care a creat o rochie în stil „Poliakoff„.

Vă las să vedeţi pozele, că vorbele sunt de prisos. În mod normal, ar fi trebuit să-mi închei articolul cu o recomandare, cum o fac de obicei când descopăr ceva frumos. Cum expoziţia s-a terminat, recomandarea nu mai este de actualitate.

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Expoziţii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s