Fotografia s-a mutat la metrou şi Centquatre

IMG_0303Anul trecut, tot cam pe vremea aceasta, v-am povestit aici despre un festival al tinerilor fotografi europeni-Circulation(s). Şi, fiindcă vremea trece, iar lucrurile bune se repetă, anul acesta, Circulation(s) are loc la CENTQUATRE-Paris, în perioada 7 februarie-16 martie. Organizatorii au reuşit să obţină un parteneriat cu RATP (reţeaua de transport în comun din Paris), astfel, 40 de fotografii vor fi expuse în 16 staţii de metrou şi câteva gări RER. Ideea mi se pare de lăudat, vă imaginaţi câţi vizitatori va aduce RATP-ul la expoziţie, mai ales că este gratuită. Drept vorbind, eu aşa am aflat de festival, holbându-mă, ca de obicei, pe pereţii de la metrou.

Ar trebui să mai adaug ceva, că nu pot să mă limitez doar la un post despre CENTQUATRE-Paris :), pentru că este prea mișto. Este locul în care, de câte ori vreau să răsfoiesc o carte bună, dau o fugă la librăria de la CENTQUATRE-Paris, de câte ore mi-e poftă de ceva bun, dau o fugă la magazinul bio de la CENTQUATRE-Paris, de câteva ori mi-e dor să văd oameni prinşi în diverse activităţi artistice, dau o fugă la CENTQUATRE-Paris, de câte ori mi-e dor de o expoziţie, dau o fugă la CENTQUATRE-Paris. CENTQUATRE-Paris este un loc de vis!

Cum ziceam şi anul trecut, n-am văzut nicio operă a vreunui fotograf român. Am văzut, în cadrul expoziţiei, un filmuleţ despre diverşi parteneri ai festivalului Circulation(s), alte festivaluri europene de fotografie. Tot aşa, nici pomină de vreun festival românesc. România, trezeşte-te, cu tot cu tinerii tăi fotografi!

Totuşi, fotografa elveţiană Delphine Schacher a adus o bucăţică de România printr-o serie de portrete realizate în Transilvania.

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Expoziţii, Festivaluri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s