La Chaillot măcar o dată-n viaţă

Scenă din spectacol
Ⓒ Théâtre Chaillot

Până pe 19 ianuarie, la Teatrul Chaillot din Paris, are loc spectacolul de dans contemporan „Les Nuits” (Nopţile), după coregrafia lui Angelin Preljocaj. Având ca sursă de inspiraţie antologia „O mie şi una de nopţi”, acest spectacol a fost pentru mine o iniţiere în lumea dansului contemporan.

Acum câteva zile, a fost prima oară când am pus piciorul la Chaillot. Adevărul este că, de câte ori aveam musafiri la Paris, era musai să vadă Turnul Eiffel de pe Piaţa Trocadero. Şi, evident, trebuia să trec prin faţa acestui teatru, pe care mi-l imaginam un „must” în lumea spectacolelor pariziene. Şi aşa este. Vă spun şi de ce.

Spectacolele de aici sunt impresionante, asta din ce mi s-a spus până acum, dar, mai ales, din ce am văzut. „Les Nuits” (Nopţile) l-am vizionat într-o sală arhiplină, iar coregrafia emoţionantă, pe alocuri foarte erotică, costumele, decorul oriental şi muzica s-au combinat perfect. Nu sunt mare fan al muzicii orientale, dar cea din spectacol, cu influenţe electronice, este numai bună de păstrat în playlist. Iar baletul Preljocaj mi-a rămas în minte ca ceva care îţi dă fiori. Vă invit să accesaţi următorul link pentru mai multe detalii şi poze de la spectacol.

Pe lângă spectacolele de mare calitate, Teatrul Chaillot este şi o clădire impunătoare, situată chiar în inima Parisului. A fost creat în anii ’30, iar din anul 2000, vocaţia acestuia este să promoveze dansul contemporan. Ce-i drept, spectacolele sunt foarte scumpe, noi am plătit 25 de euro, acestea fiind din categoria celor mai ieftine bilete, dar eu zic că merită văzut măcar o dată-n viaţă.  În poza de mai jos aveţi parte de priveliştea oferită de teatru. Cum vi se pare?Eu n-am mai vrut să plec de-acolo.

20140109_202919

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Dans și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s