O plimbare de duminică în Parcul La Villette

20130602_161339Când am părăsit Toulouse-ul și m-am mutat la Paris, pe lângă soarele arzător, bicicleta a fost cea care mi-a lipsit cel mai mult. Cu ea exploram Toulouse-ul în lung și în lat. Și, de ceva timp, tot visam să dau o tură cu bicicleta pe străzile Parisului,  dar așteptam să se facă vreme bună. Trebuie să recunosc că, pe lângă vremea bună, mai așteptam și un însoțitor cu chef de „două roți”, căci nu cunosc prea bine străzile pariziene, iar circulația este una nemaipomenită, așa că, cineva pe care să pot să-l urmez liniștită ar fi fost ideal.

Veni și ziua aceea. Duminică trecută, fiind o zi mai cu soare, am închiriat biciclete de la Vélib’ (vezi detalii despre tarife aici) și am mers să dăm o tură până la Parcul La Villette. Despre La Villette am mai vorbit într-un alt post, acum o să vă povestesc despre activitățile care se desfășoară aici într-o duminică însorită.

Noi am avut parte de multă muzică și o varietate de dansuri.

20130602_161407

Un grup de muzicieni și dansatori de muzică africană

Petrecere organizată de locuitorii insulei La Réunion

Petrecere organizată de locuitorii insulei Réunion

20130602_163137

Asociație de dansatori : dansuri sportive

După cum se vede din poze, atmosfera din Parcul La Villette este foarte faină. Pe lângă activitățile culturale, picnicurile sunt, de asemenea, la ordinea zilei. Ca să nu mai spun că puteți să mergeți să vedeți un film la Géode, să vizitați o expoziție la Cité des Sciences sau Cité de la musique, să vizitați submarinul Argonaute, activități se găsesc pentru orice vârstă și pentru toate gusturile. Iar pentru cei interesați de concerte sau alte spectacole, Cabaret Sauvage, sala Zenith, Grande Halle și La Villette Enchantée vă stau la dispoziție.

Reclame

Despre Newsfromparis

Stabilită la Paris, oraşul gri “bacovian”, vă povestesc despre experienţele mele culturale, plimbări și locații inedite din Oraşul Luminilor.
Acest articol a fost publicat în Plimbări și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O plimbare de duminică în Parcul La Villette

  1. Pingback: Cum să îţi răsfeţi copiii la Paris | News from Paris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s